Ekonomi

Faiz ve yasal düzenleme korkuları kripto piyasasında konsolidasyonu teşvik ediyor

Investing.com – Bitcoin güne düşüşle başlarken ABD’de yüksek faizlerle ilgili endişelerin devam eden baskısı ve kripto endüstrisinin en büyük oyuncularından bazılarına karşı artan düzenleyici incelemeler nedeniyle pek toparlanamadı.

Token bir kez daha son iki ayın çoğunda görülen bir işlem aralığının alt sınırına doğru sürüklendi. Bitcoin ayrıca Nisan ayı sonlarında 57.000 dolara kadar düşerek Mart başlarında ulaştığı rekor seviyelerden ayı piyasasına girmişti.

Bitcoin son 24 saat içinde %1,7 düşerek 61.563,6 dolara geriledi. Token aynı zamanda kripto yatırım ürünlerinden, özellikle de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarından sürekli çıkışlar yaşadı.

Borsalarda amatörlerin bile profesyoneller gibi kazanabileceği dünyaya adım atın. InvestingPro şimdi %20 indirimde. Kupon kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Düzenleyicilere dair korkular Bitcoin’e zarar vermeye devam ediyor

Ticaret uygulaması Robinhood Markets Inc’in (HOOD), platformunda kripto token ticareti nedeniyle Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) düzenleyici eylemiyle karşı karşıya olduğunu açıklamasının ardından, kriptoya karşı artan düzenleyici baskısına ilişkin endişeler devam etti.

Robinhood’a karşı olası bir aksiyon, SEC’nin halihazırda Coinbase Global Inc (COIN) ve XRP ihraççısı Ripple borsalarına karşı yürüttüğü ve her ikisinin de ABD yasaları kapsamında kripto para birimlerinin niteliğini belirlemesi beklenen mevcut davalara yenisini ekleyebilir.

SEC’nin ayrıca dünyanın 2 numaralı token’ı Ethereum’un bir menkul kıymet olarak doğasını araştırdığı bildirildi. Düzenleyici kurum, bu hafta spot Ethereum ETF’lerini onaylama kararını erteledi ve soruşturması sonuçlanana kadar ETF’leri onaylaması pek olası görünmüyor.

Kripto piyasalarının ayrıca stake etmekten veya ilk yatırımcılara yapılan kilitli ihraçlardan kaynaklı olarak bazı büyük token’ların kilidinin açılması üzerine baskıyla karşı karşıya olduğu bildirildi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son raporlar, şu anda feshedilmiş olan FTX borsasının müşterilerinin, mevduatlarını faiziyle birlikte geri alacağını gösterdi ancak ödemelerin nakit mi yoksa kripto olarak mı yapılacağı belli değildi.

Bu haftanın başlarında yayımlanan bir raporda, stabilcoin’lerdeki tüm işlemlerin %90’ından fazlasının yapay olduğu iddia edilmiş ve kripto endüstrisinin önemli bir ayağı olan sektöre karşı düzenleyiciler tarafından yeni inceleme yapılması konusunda endişeler dile getirilmişti.

Bugün kripto fiyatı: Altcoin’ler temkinli seyrederken faizlerle ilgili yeni ipuçları bekleniyor

Bitcoin dışında diğer büyük kripto token’ları da benzer şekilde zayıf bir görünüme sahip. Ethereum %0,3 ve Solana %1,8 değer kaybederken XRP %0,2 yükseldi.

Bir dizi Fed yetkilisinin, faizlerin 2024’te daha uzun süre yüksek kalacağı uyarısında bulunmasının ardından yatırımcılar büyük ölçüde dolara meyilli kaldı. Bu, risk ağırlıklı kripto piyasaları için kötü bir senaryo.

İlgi şimdi diğer Fed konuşmacılarından gelecek yorumların yanı sıra önümüzdeki hafta açıklanacak ABD enflasyon verilerinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu