Teknoloji

Steam, Google Analytics’i Bırakıyor: Önce Oyuncu Gizliliği

Binlerce oyunu milyonlarca oyuncuya sunan Steam, hem oyunseverler hem de oyun geliştiriciler için vazgeçilmez bir kaynak. Ancak Steam’in sunduğu hizmetler sadece oyunlarla sınırlı değil. Ayrıca oyun geliştiricilerin pazarlama kampanyalarının etkinliğini ölçmelerine yardımcı olur. ayrıca trafik raporlama bilgileri sunar.

Trafik raporlama verileri, oyun geliştiricilerin Steam mağaza sayfalarına gelen ziyaretçilerin kaynaklarını, cihazlarını, coğrafi bölgelerini ve dönüşüm oranlarını görmelerini sağlar. Bu sayede oyun geliştiricileri, hedef kitlelerini daha iyi anlayabilir ve oyunlarını daha iyi tanıtabilirler. . Ancak bu özelliklerin arkasındaki teknoloji, oyuncu gizliliğiyle ilgili bazı sorunlar yaratıyor.

Steam neden Google Analytics’i bırakıyor?

Steam’in trafik raporlama bilgilerinin çoğu, Google Analytics’e (üçüncü taraf bir analiz aracı) dayanıyordu. Google Analytics, web sitelerine ve uygulamalara gelen ziyaretçilerin davranışlarını izleyen ve raporlayan bir sistemdir. Ancak, Google Analytics tarafından izlenen veriler, oyuncuların kişisel bilgilerini içerebilir. Örneğin, yaş, cinsiyet, konum veya ilgi alanları gibi veriler . Bu veriler, oyuncuların izni veya bilgisi olmadan toplanabilir ve paylaşılabilir.

Valve, bu durumu değiştirmek için harekete geçti ve 1 Temmuz 2023’te Google Analytics desteğini sonlandıracağını duyurdu. Bunun yerine oyuncu gizliliğine uygun olarak tasarlanmış kendi raporlama verilerini kullanacaklar. Ayrıca, Temmuz ayında Google Google Analytics 4’eGeçiş yapacak olması da Valve’ın kararında etkili oldu.

Steam’in Google Analytics’i bırakması mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Bu hamle, Steam’in yaptıklarını kendi gizlilik politikasıyla uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. Elbette bu değişim bazı fedakarlıklar gerektiriyor. Örneğin, bildirilen bilgilerin kapsamı azaltılacak veya daha genelleştirilecektir. Ancak Valve, karşılığında oyun geliştiricilere verdi. önemli bilgiler vermemek ve oyuncuların kişisel bilgilerini paylaşmamak.devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu