Ekonomi

ProFrac ilk çeyrek gelirini tahminlerin altında açıkladı, karlılığın iyileşmesini bekliyor

WILLOW PARK, Teksas – ProFrac Holding Corp. (NASDAQ: ACDC) 31 Mart 2024 tarihinde sona eren ilk çeyreğe ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Şirket bu çeyrek için 581,5 milyon dolar gelir açıkladı ve bu rakam 586,1 milyon dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı. Buna rağmen, şirketin geliri 2023’ün dördüncü çeyreğine göre yaklaşık %19’luk bir ardışık büyümeyi yansıttı.

İlk çeyrek geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla da artış göstererek şirketin mali performansında olumlu bir eğilime işaret etti. ProFrac’ın net geliri 3,0 milyon dolar olarak gerçekleşerek bir önceki çeyrekteki 96,5 milyon dolarlık net zarardan önemli bir dönüş sağladı. Düzeltilmiş FAVÖK yaklaşık %46’lık önemli bir artışla 159,7 milyon dolara ulaşırken, işletme faaliyetlerinden sağlanan net nakit yaklaşık %85’lik bir artışla 79,1 milyon dolara yükseldi.

ProFrac’ın Yönetim Kurulu Başkanı Matt Wilks, ilk çeyrek sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iyileşmeyi 2023’ün ikinci yarısında başlayan stratejik girişimlere bağladı. Şirketin ölçeği, kullanımı ve verimliliğinin daha düşük maliyetler ve daha yüksek kârlılık sağladığını vurguladı. Çeyrek boyunca önemli sayıda filonun disiplinli bir şekilde konuşlandırılması, şirketin başarısına katkıda bulunan bir unsur olarak özellikle kaydedildi.

İleriye dönük olarak ProFrac, Stimülasyon Hizmetleri segmentinde istikrarlı bir fiyatlandırma öngörüyor ve maliyet yapısı ve işletme kaldıracı sayesinde filo başına karlılığı daha da artırma fırsatları öngörüyor. Proppant Üretim segmentinde şirket, üçüncü taraf hacimlerinin stimülasyon hizmetleri segmenti hacimleriyle birlikte artmasıyla hacimlerin ve karlılığın iyileşmesini bekliyor.

İlk çeyrekteki sermaye harcamaları 59,9 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu artış filo konuşlandırmaları ile filo yükseltmeleri ve maden optimizasyonu dahil olmak üzere büyümeyle ilgili diğer girişimlere atfedildi. ProFrac, 2024 yılının tamamı için bakımla ilgili sermaye harcamalarının 150 milyon ila 200 milyon dolar arasında olmasını, büyümeyle ilgili sermaye harcamalarının ise 100 milyon dolar civarında kalmasını öngörüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bilanço, dördüncü çeyreğe göre yaklaşık 26 milyon dolar azalan toplam net borçta bir azalma olduğunu gösteriyor. Şirketin çeyrek sonu itibariyle toplam nakit ve nakit benzerleri 28,3 milyon dolar olarak açıklandı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

iskenderunajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu